Trenutno gledate stranicu: Početna Get Set GPS sistem
Get Set GPS sistem-FAQ PDF Štampa El. pošta
Napisao djole   
sreda, 27 januar 2010 10:10

Ne mogu da pokrenem aplikaciju GetSet Tracker. U čemu je problem?

Verovatno nemate na svom računaru instaliran .Net framework 2.0 koji zahteva aplikacija i sistem. Možete instalaciju preuzeti kod nas na sajtu ovde.

Kako da promenim mapu i pogledam poziciju na Google Satelite mapama?

U opciju Map: izaberite na "pool down" meni-u Google Satelite map. Pogledajte sliku. Mapa će se automatski promeniti. Isto tako možete izabrati i neku od pet ponuđenih mapa: Get Set Map, Google map, Vithual eart map, Open street map.

Kako mogu da vidim analizu kretanja u željenom periodu za određeni lokator ili vozilo?

Prvo desnim klikom na željeni lokator ili vozilo pozovite Simple Track>Selected Interval. Vodite računa da selektujete datum i vreme početka i kraja analize, kao na slici. Na isti način možete zahtevati poslednju poziciju (last location), jučerašnju i današnju analizu (Simple Track>Yesterday ili Simple Track>Today)

Na koji način mogu da vidim da li sam povezan sa serverom i da li mi je konekcija u prekidu. Šta da radim ukoliko je intrernet konekcija kratko bila prekinuta?

U donjem levom uglu se nalazi obaveštenje pod kojim ste korisničkim nalogom ulogovani, kao i status konekcije. Ukoliko je konekcija u problemu naša aplikacija će izbaciti poruku na crvenoj podlozi " WARNING: SERVER NOT CONNECTED! ", kao na slici. Aplikacija svakih 5 sekundi proverava konektivnost sa serverom, tako da u slučaju kratkotrajnih prekida poruka će se sama prebaciti u online stanje. Ukoliko je prekid duži proverite svoju internet konekciju ili kontaktirajte administratora.

Kako mogu da promenim izgled ikonice za lokator ili vozilo?

Prvo desnim klikom na željeni lokator ili vozilo pozovite Track theme. U boxu za promenu izgleda možete promeniti izgled i veličinu ikonice i izabrati: krug, kvadrat, strelicu ili sliku sa vašeg računara (circle, square, arrow, image). Možete promeniti i ostala podešavanja: boju, pozadinu, ivicu, debljinu ivice. Takođe, jako bitno za vizuelni izgled analize je da ukoliko liniju između tačaka u analizu da izaberete opciju Connected track, kao i debljinu te linije. Pogledajte sliku.

Dobio sam od lokatora poziciju (latitudu i longitudu) preko SMS poruke na moj mobilni telefon. Kako da prikažem poziciju na mapi?

Latitudu i longitudu unesite u odgovarajuća polja i pritisnite "Go to..." dugme. Vrlo bitno je da format broja koordinata bude isti kao na vašem računaru. To zavisi od regionalnih podešavanja Windows OS-a, a možete videti u donjem desnom delu aplikacije, kao na slici.

U analizi kretanja vidim samo track kada je bio uključen ALARM?

Vaš korisnički nalog ima privilegije "ReadAlarmsOnly", što znači da možete videti samo track tačke kada je bio uključen ALARM na posmatranom lokatoru. Kontaktirajte svog administratora ukoliko želite da imate drugačija prava.

Kada scroll-om na mišu uveličavam ili smanjujem mapu mapa se zaplavi i ne mogu da vidim mapu?

To se dešava kada Vaš PC obrađuje i neke druge zahteve. Najlakše je da koristite funkciju "ruku za hvatanje i prevlačenje slike" i samo malo mišem pomerite sliku. Tada će se pojaviti željena rezolucija mape.

Posle pristiglog alarma sa jednog od lokatora sirena ne prestaje da svira iako smo problem rešili i znamo da GPS lokator nije više u alarmnom stanju. Kako da isključimo sirenu?

Iz bedbednosnih razloga sirena neprekidno svira dok je ručno ne isključite. Time se obezbeđuje provera da li su administratori ili useri aplikacije svesni da je na GPS lokatoru pritisnut ALARM. Sirena se isključuje preko dugmeta STOP. Pogledajte na slici. Ukoliko želite da izbrišete dosadašnje tačke sa karte koristite ikonicu za brisanje kao na slici.

Iako vidimo vizuelno da je ALARM sa lokatora stigao i pojavljuje se u aplikaciji sirena se ne čuje.

Proverite da li su zvučnici priključeni i isravni, kao i da li je nivo zvučnog signala zadovoljavajući. Takođe, morate proveriti da li se "firetrucksiren.wav" file nalazi u folderu aplikacije. Vidite na slici.

Poslednje ažurirano utorak, 29 novembar 2011 13:01
 

Prijavi seBaner
Baner