Trenutno gledate stranicu: Početna 2N 2N BRI LITE New
2N BRI LITE New PDF Štampa El. pošta
Napisao djole   
petak, 13 avgust 2010 12:06

Da li mogu da koristim BRI Lite gateway na centrali (PBX-u)?

Ukoliko vaša centrala ima ISDN trunk interfejs sa Euro DSS1 signalizacijom po Q.931 standardu možete koristiti 2N BRI gateway bez problema na centrali.

Kako se konfiguriše 2N BRI Lite gateway ?

Sa svakim uređajem dolazi CD sa aplikacijom za konfigurisanje gtw-a. Najnoviji fw i BRI config program možete preuzeti ovde.

BRI Lite gtw odbija pozive koji dolaze iz GSM-a, šta je problem?

U BRI Lite config programu promenite setovanja na tabu GSM incoming calls. Na tabu "Mode" izaberite neko od setovanja koje Vam odgovara. Ukoliko zelite da automatski za izabrani GSM modul prebacujete poziv na neki od lokala promenite setovanje "Mode" na Accept incoming calls + dialtone, a na "Timeout for entering DTMF digits" na O sekundi. U setovanju "List of extension to be dialled" unesite zeljenu extenziju ili odredjeni redosled više ekstenzija kao na slici.

Povezao sam BRI Lite na port centrale, ali nemam nikakvu komunikaciju?

Proverite podešavanja na BRI Lite gtw-u i na centrali. Interfejs na BRI Lite gtw-u mora biti NT, a mode point-to-point ili point-to-multipont u skladu sa podešavanjima na centrali koja moraju biti indentična kao i na gtw-u. Stanje Layer1 i Layer2 možete videti kroz BRI Lite config program na tabu Gateway Control-Diagnostics.

Ne uspevam da pošaljem pozive preko BRI Lite gtw-a ka GSM brojevima. Kako da rešim problem?

Proverite da li je na tabu GSM ougoing calls podešeno da je CLIR function prebačeno na Default. Ukoliko nije podesite taj parametar kao na slici.

Ne uspevam da dobijem poziv preko BRI Lite gtw-a na brojeve sa 10 cifara, a uspevam na brojeve sa 9 cifara. Kako da rešim problem?

Uključite na svojoj centrali Dialing mode: Overlap. Podesite isti parametar na BRI Lite gtw-u na tabu ISDN parameters. Na istom tabu promenite Max. numbers from ISDN=10. Ostavite parametar Min. numbers from ISDN=9 kao na slici. Promenite na tabu Prefixes za Prefixlist 1 parametar Default count of digits (complete dialed number) na 10 kao na slici.

 


 

 

 

Poslednje ažurirano sreda, 18 avgust 2010 12:53
 

Prijavi seBaner
Baner