Trenutno gledate stranicu: Početna 2N 2N BRI Lite, BRI Enterprize
BRI Lite, BRI Enterprize ( stara verzija uređaja) PDF Štampa El. pošta
Napisao djole   
sreda, 27 januar 2010 10:26

Da li mogu da koristim BRI gateway na centrali (PBX-u)?

Ukoliko vaša centrala ima ISDN trunk interfejs sa Euro DSS1 signalizacijom po Q.931 standardu možete koristiti 2N BRI gateway bez problema na centrali.

Kako se konfigurišu 2N BRI gateway ?

Sa svakim uređajem dolazi CD sa aplikacijom za konfigurisanje gtw-a. Ukoliko imate stari model uređaja, a nemate disk kontaktirajte našu tejničku podršku ili potražite na našoj strani(partnerskom sajtu).

Kada pozivamo preko BRI gateway-a, poziv je odbijen od strane gateway-a. Šta može biti uzrok problema?

Morate da proverite sledeće:

- Da li je komunikacijoni protokol na vezi između vašeg PBX-a i gateway-a podešen na EURO ISDN DSS1 prema Q.931 protokolu ?

- Da li je SIM kartica prjavljena na GSM mrežu kako treba? Obe LED signalne diode nazvane GSM1 and GSM2 moraju biti isključene (one blinkuju tokom procesa prijavljivanja na GSM mrežu, ali se nakon uspešnog prijavljivanja ugase).

- Da li je snaga GSM signala koju možete videti na Diagnostics tabu dobra (između -60dB and -80 dB)?

- Da li su SIM kartice aktivne, da li imaju kredita, da li su blokirane od GSM operatora?

- Da li pozivate u korektnom formatu, i da li se poklapaju sa onim koje ste uneli u Network Lists i da li se te liste aktivno koriste u  LCR podešavanjima?

- Ako ste postavili Max. number of called minutes, proverite da li su ti minuti već iskorišćeni i da li su Time and date u tom slučaju podešeni pravilno?

Koliko istovremenih poziva mogu da obavim preko BRI gateway-a?

Broj istovremenih poziva zavisi od broja SIM kartica u BRI gateway-u. Maximalan broj je dva poziva i on je uglavnom korišćen u BRI gateway-ima, osim u slučaju kada BRI gateway ima samo jedan GSM modul.

Kada želim da se SIM kartice u BRI gateway-u koriste podjednako, kako da podesim BRI gateway?

Morate setovati u GSM basic parameters parametar "GSM module selection" na "SMART (by free minutes)" opciju, kao na slici.

Posle toga setujte u  LCR table za "Prefixes from your Network List (Prefix List)" opciju "Any Module", kao na slici.

Kako mogu da pošaljem i primam SMS poruke preko BRI gateway-a?

1. - SMS server, SMS client i Xapi server - ove tri aplikacije pružaju vam slanje i primanje SMS-a. Namenjen je za više korisnika (namenjene za mala i srednja preduzeća). Detaljno upustvo kako se instalira ceo sistem preuzmite ovde.

2. BRI gateway-i imaju svoj protokol za slanje SMS-a povezivanjem preko terminala i slanjem komandi za rad sa SMS porukama. Detaljnije možete pronaći u priručniku za željeni model BRI gateway-a.

 

 

 

Poslednje ažurirano petak, 13 avgust 2010 12:08
 

Prijavi seBaner
Baner